zaterdag 3 september 2011

Aas review : De salmo hornet

Salmo Hornet

Elke vissoort of visserij is vrijwel onlosmakelijk verbonden met een bepaald stukje kunstaas. Ga je op baarsvissen dan is de Salmo hornet echt precies wat je zoekt!
Door zijn nerveuse zwemactie is hij een echte killer voor baars maar ook snoek en snoekbaars pakken deze 'heilige plug'
De hornet kan je kopen in 13 verschillende kleuren:
er zijn ook verschillende lengtes de grootste is.... 6cm! de kleinste 2cm en de eenakleinste is 3cm en de middelmatigste is 4cm de 4cm springt er voor mij gewoon uit ik vind dat het beste formaat voor snoek en baars!

Enkele nadelen

Nadeel 1:
Er zijn echter wel nadelen aan de plug maar dat is bij elke salmo zo de zwemlip is erg dun  De schoep kan stevig gaan slijten op grote riveren als hij op stenen land, en kan op den duur zelfs iets ‘uit het lood' gaan staan. Beide slijtages zorgen voor afwijkend zwemgedrag, dat uiteindelijk overgaat in een plug die gaat tollen. Salmo levert helaas (nog) geen enkele pluggen met écht sterke, dikkere zwemschoepjes. Gezien het lichte foam waar de plugjes standaard van gemaakt worden is dat ook niet meer dan logisch. Maar dus wel een nadeel.

Nadeel 2:
Als er harde wind staat moet je vooral niet met de salmo hornet gaan vissen dit omdat het plugje heel erg ligt is en veel wind opvangt als je in de wind met dit aasje gaat vissen kan je net zo goed niet gaan vissen omdat hij maar 3cm uit de kant gaat en dan heb je nog geluk aan je zijde ook!

Voorderest heeft hij geen nadelen als je aan deze nadelen denkt dan heb je er een heletijd plezier van tenzij je hem natuurlijk in een boom of in de bodem parkeert!

Conclusie
De salmo hornet is echt een killerplug voor snoek en baars waarmee je alleen aan de 2 kleine minpuntjes denkt erg goed mee kan vissen!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten